header

Side Menu Bar HTML by Css3Menu.com

header
Ray078.jpg

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on perheille suunnattu taikaesitys?

Perheille suunnattu taikaesitykseni on sekoitus komediaa, tarinankerrontaa, yleisön ottamista mukaan osallistumaan, ja paljon muuta. Showni on ammattimainen taikaesitys sisältäen perinteistä taikuutta ja lava-illuusioita. Ohjelma on suunniteltu ilahduttamaan sekä aikuisia että lapsia tarjoten viihdettä kaikenikäisille.
Koska ohjelmani on perheille suunnattu show, esityksissäni on tapana, että lasten pitään istua vanhemman (vanhempiensa) tai aikuisen huoltajan vieressä esityksen ajan. Tämä on yleinen käytäntö Yhdysvalloissa taikurien keskuudessa jotka tekevät tämän tyyppisiä perheille suunnattuja esityksiä, koska se mahdollistaa tilanteen pysymisen paremmin hallinnassa ja luo paljon paremman ryhmähengen ohjelmalle. Täytyy muistaa että en esitä sellaista lasten showta jollaista voitaisiin odottaa lapsen syntymäpäiväjuhlille vaan annan täydellisen taianomaisen kokemuksen koko perheelle.

Jos lapset istuvat vanhempiensa kanssa, miten pienimmät voivat nähdä esityksen?

Tämä "ongelma" on helposti hoidettu. Jos pienemmät lapset eivät voi nähdä esitystä koska ihmisiä istuu heidän edessään, ensimmäset kaksi tai kolme riviä voitaisiin tarjota vanhemmille joilla on pieniä lapsia.
Toinen asia voi ehkä olla, että pienemmät lapset eivät näe lavan "yli". Tämä ei ole mikään ongelma, mikä voisi tulla ajankohtaiseksi ohjelmani aikana. Pyrin pysymään melko lähellä lavan reunaa kun esiinnyn. Suurimman osan ajasta olisin aivan verhojen kohdalla tai verhojen edessä jos jäljelle jäävää tilaa on tarpeeksi esiintymiseen. Joten näkyvyyden kanssa ei tule ongelmia kun esiinnyn.

Mitä jos lapset tulevat seuraamaan ohjelmaa ilman aikuista?

Aloittaisin sanomalla että suosittelen jokaisen lapsen olevan aikuisen seurassa kun he tulevat seuraamaan ohjelmaa. Kuitenkin tilanteessa, missä vanhemman (vanhempien) tai huoltajan on mahdotonta olla lapsensa mukana esityksessa, erityiset istumapaikat voidaan suunnitella siinä tapauksessa. Vanhempainyhdistys olisi vastuussa sijoittamaan aikuisen valvomaan lasta, jolla ei ole mukanaan vanhempaa (vanhempia) tai huoltajaa. Valvojien määrä riippuisi siitä montako lasta tulee ilman vanhempaa (vanhempia) tai huoltajaa. Suosittelisin yhtä valvojaa viittä lasta kohti.

Mitä kieltä puhut esityksen aikana?

Esitykseni aikana puhun sekoitusta suomea, helppoa englantia- antaakseni jotain oppilaille ketkä jo opiskelevat englantia- ja teen useita osioita, joissa on musiikkia taustalla ilman puhetta. Mielestäni tämä sekoitus toimii hyvin. Onneksi taikuus ei ole niitä viihteen muotoja, missä on kielen tuottamia raja-aitoja.

Millaista tuottoa voin odottaa perheille suunnatusta rahainkeräys-taikaesityksestäsi?

Aikana, jolloin talouden epävarmuus on maailmanlaajuista, on tärkeää tarjota esitystä vanhemmille ja oppilaille kohtuulliseen hintaan. Tämän huomioon ottaen suosittelen että aikuisten liput maksaisivat esim. 6,00€ ja lastenliput 3,00€. Näin nelihenkinen perhe maksaisi illasta ulkona 18,00€. Elokuviin meno voi maksaa samankokoiselta perheeltä 31,60€ ja tämä hinta ennen kuin lisätään mukaan vielä popcornit, karkit ja limsat.
Katsotaanpa mahdollisia perheille suunnatun taikaesitykseni tuloja - mitä koulunne voi saada tästä?
Oppilasmäärä vaihtelee eri koulujen välillä, joten käytän vertailulukuna 250 oppilaan koulua näyttääkseni taloudellisen tuottonne. Kun yli puolet lapsista tulee katsomaan esitystä:

150 lasta Lipunhinta 3,00€ Tuotto 450,00€
100 aikuista Lipunhinta 6,00€ Tuotto 600,00€
Kokonaismäärä: 1050,00€
Miinus 50% (palkkioni) 525,00€
Koulunne kokonaistuotto 525,00€

Mitä meidän pitää tehdä jotta saamme palkkioksemme 50% lipunmyyntituloista?

Esityksen lipunmyyntitulot jaetaan tilaajan ja esiintyjän kesken, kunkin esityksen kokonaislipunmyynnin perusteella. Tilaaja saa tuloista 50% kun lippuja yhteen esitykseen on myyty vähintään 250 kpl, ja 40% kun lippuja on myyty 190-249 kpl. Kun lippuja on myyty 130-189 kpl, on tilaajan osuus lipunmyyntituloista 30%, ja kun 100-129 kpl, on tilaajan osuus 20%. Jos lippuja ei myydä vähintään 100 kpl, on esiintyjälle maksettava palkkio silloin 350,- ja tilaajan on maksettava lipunmyyntituloista mahdollisesti puutuva osuus itse.

Miten lisäämme lipunmyyntiä?

On tärkeää käyttää monia eri tiedotus- ja markkinointikanavia vanhempainyhdistyksen taikuusvarainhankintaesityksen lipunmyynnin lisäämiseksi.
Vaikka toimitammekin teille valmiit mainokset ja esitteet, on silti vielä paljon keinoja joilla te pystytte erikseen lisäämään lipunmyyntiä. Tässä muutamia ehdotuksia:

  • Lähettäkää alustava kirjelmä/tiedote vanhemmille, jossa kerrotte tulevasta tapahtumasta. Tämä pitäisi tehdä noin viikko ennen kuin lähettämäni mainos jaetaan lapsille kotiin vietäväksi. Alustavan tiedotteen tarkoitus on herättää vanhempien huomio jotta he tietävät että koululla järjestetään taikuus-esitys ja he tietävät odottaa varsinaisen mainoksen ja lippujen tilauslomakkeen saapumista. Kirjeessä voi mainostaa että myös isovanhemmat ja tuttavat ovat erittäin tervetulleita nauttimaan taikuus-esityksestä ja näin tukemaan vanhempainyhdistyksen toimintaa!
  • Esityksen mainoksen ja lippujentilauslomakkeen lähdettyä oppilaiden mukana kotiin on aika vielä lähettää viime hetken muistutus taikuus-esityksestä! Tämä toinen kirje vanhemmille pitäisi lähettää viikkoa (tai muutamaa päivää) ennen esityksen päivämäärää.
  • Levittäkää esityksen mainoksia paikallisiin kauppoihin, kahviloihin, kirjastoihin ja muihin julkisiin tiloihin niiden tätä varten luoduille ilmoitustauluille. Jotta varainkeruutapahtumanne olisi loistava menestys on tarpeen kerätä yleisöä oppilaiden perheitä laajemmasta ryhmästä. Esityshän on avoin kaikille.
  • Ottakaa yhteyttä paikallisiin sanomalehtiin viikkoa/kahta ennen tapahtumaa. Useilla sanomalehdillä on ilmainen "Minne mennä tänään" -palsta. Mainostakaa esitystä KOKO PERHEEN taikuus-esityksenä, ei "lasten menot"-otsikon alla, mainiten esiintyjän AmericanMagic of Ray Eden ja lippujen hinnat.

Voiko taikuri Ray Edenin tavata esityksen jälkeen?

Kyllä! Esityksen jälkeen voit tulla tapaamaan Ray Edenin nimikirjoituspöydän luokse jossa saat ilmaisen henkilökohtaisen nimikirjoituksen. Voit myös ostaa pöydästä edullisia ja helposti opittavia taikatemppuja, joissa on välineet ja selkeät ohjeet suomen kielellä. Myös Ray Edenin kirja Taikuus ja keskiajan taikuri on myytävänä.

Voimmeko laskuttaa lipuista enemmän kuin on suositeltu?

Kyllä! Voimme sopia korkeamman hinnan neuvoittelun aikana. Jako lipputuloista säilyy samana riippumatta lippujen hinnasta.

Suomen koulujärjestelmä on vapaa. Miten voin perustella oppilaiden lipunmyynnin taikaesitykseen?

On tärkeää kertoa vanhemmille, että taikashow ei ole koulun sponsoroima, vaan koulun vanhempainyhdistyksen järjestämä tilaisuus. Esitys on vain eräänlainen tapa kerätä rahaa, kuten kakkujen tai keksien myynti. Tämän takia on tärkeää, että taikaesitys pidetään koulutuntien ulkopuolella arki-iltana tai viikonloppuna.

Konsepti kuulostaa loistavalta! Mutta koulun auditorio ei ole tarpeeksi suuri esitykseen tulevalle yleisölle. Mitä voimme asialle tehdä?

Miten "erinomainen" ongelma! Minulla on teille helppo ratkaisu. Yhden esityksen sijasta voidaan järjestää kaksi tai jopa kolme esitystä, että koko yleisö saadaan mahtumaan. Esimerkiksi ensimmäinen esitys pidetään perjantai-iltana ja toinen lauantai-iltana jos yleisöä on tulossa niin suuri määrä.

Eikö esityksesi olisi loistava mahdollisuus kakkujen myynnille?

Ehdottomasti! Elokuvateatterit myyvät popcornia, karkkia ja limuja ja esitykseni tarjoaa loistavan mahdollisuuden teille lisätä rahainkeräysmäärää myymällä leivonnaisia, kahvia, teetä ja mehua. Myynnin voi toteuttaa ennen ja jälkeen esityksen.

Jotkut vanhemmat eivät osallistu koulun tilaisuuksiin. Miten voimme tarjota heidän lapsilleen mahdollisuutta nähdä taikaesityksesi?

Se on harmillista. Heiltä ei voida viedä mahdollisuutta. Ja koska näin on, voimme tehdä erityisjärjestelyjä koulunne kanssa ja vierailla kouluaikana pari minuuttia, esittäen taikuutta oppilaille. Yksi vaihtoehto voisi olla, että vierailen joka koululuokassa 5-10 minuuttia. Tai voisimme järjestää 15-20 minuutin "esi-esityksen" päivällä jos se olisi sopivaa. Tästä veloitan pienen lisämaksun ja matkakulut.

ARVIOINTEJA

"Tämä oli ehdottomasti oman reilun 10-vuotisen urani tuottoisimpia, helpoimpia ja ehdottomasti HAUSKIN tapa kerätä varo-ja koululle...Taikashowsta tuli tapahtuma, jota muistellaan koulussamme pitkään, eikä pelkästään yleisän joukosta valittujen apulaisten takia. Illassa oli todellista taikuutta! Suosittelemme lämpimästi!!"
- Aija N. - Kantokasken koulun
vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja

"Monet kiitokset marraskuisesta taika-esityksestäsi! Se oli mahtava ja helppo tapa ansaita rahaa. Viime huhtikuussa pidimme discon, mutta tällä kertaa tuplasimme tuotot! Ja yleisöllä oli todella hauska ilta seurassasi."
- Helena L. Harjun koulun lehtori

"Tapahtuma oli yksi tuottoisimmista mitä vanhempainyhdistyksemme on järjestänyt ja rahoille tuli erinomainen vastine...Tulemme varmasti järjestämään uuden show'n ensi tai seuraavana vuonna."
- Katriina P. - Sorilan koulun
vanhempainyhdistyksen jäsen

"Ray Edenin taikuriesitys oli esityksenä sopivan jännittävä ja taikatemput monipuolisia. Se sopi koko perheelle ja se oli pituudeltaan sellainen, että perheen pienimmätkin jaksoivat ohjelman loppuun asti...Rahankeräys menetelmänä tämä oli Vanhempainyhditykselle helppo."
- Kristiina E. - Jäkärlän koulun,
vanhempainyhdistyksen jäsen

Kiitos teille taikashown esityksestä. Meillä oli kivaa ja yleisö viihtyi hyvin. Tämä oli todella helppo tapa kerätä varoja oppilaiden hyväksi.
- Saija H. - Luolavuoren koulun,
vanhempainyhdistyksen jäsen

header
Download PDF


header